Cercle krijgt steun van Pro League in BAS-procedure tegen Moeskroen-Peruwelz

Cercle krijgt steun van Pro League in BAS-procedure tegen Moeskroen-Peruwelz

Cercle Brugge Foto: BELGA

De Raad van Bestuur van de Pro League - dat is de belangenvereniging van alle Belgische eersteklassers - heeft besloten om Cercle Brugge te steunen in zijn procedure voor het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) tegen de toekenning van een licentie voor eerste klasse aan Moeskroen-Peruwelz.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Die beslissing is opmerkelijk te noemen, want het is de Licentiecommissie die de licenties uitgereikt heeft, en die staat onder leiding van Nils Van Brantegem, als licentiemanager rechtstreeks in dienst bij de Pro League. Woensdag besloot de Licentiecommissie om de begroting van Moeskroen-Peruwelz voor het seizoen 2015-2016 goed te keuren, iets waartegen Cercle Brugge in beroep gaat, omdat de Waalse club volgens voorzitter Frans Schotte ‘afstevent op een faillissement’.

Ook de Raad van Bestuur van de Pro League lijkt nu dus die mening toegedaan. ‘De Raad van Bestuur van de Pro League besliste om gebruik te maken van haar injunctierecht met betrekking tot de beslissing van de Licentiecommissie in toekenning van de licentie aan voetbalclub Royal Mouscron-Péruwelz’, klinkt het in een persbericht van de belangenvereniging. ‘Dit recht houdt in dat, overeenkomstig artikel 421.11 van het Bondsreglement, de KBVB de zaak dient aanhangig te maken voor het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS).’

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.