Cabaretier en acteur Pieter Verelst gelauwerd bij Heistse cultuurprijzen

Cabaretier en acteur Pieter Verelst gelauwerd bij Heistse cultuurprijzen

Pieter Verelst tijdens het cabaretprogramma dat hij momenteel speelt. Foto: jan westerhof

Heist-op-den-Berg -

Bij de uitreiking van de Heistse cultuurprijzen zijn Willy Vetters, fanfare Moed en Volharding en Pieter Verelst gelauwerd. Voor die laatste was het niet de eerste erkenning in een jaar om in te lijsten.

Cabaretier en acteur Pieter Verelst werd bekroond als beste Jong Debuut. Hij had concurrentie van straffe kandidaten als Kick-iT Company, maar werd door de persjury, cultuurraad en cultuurgebruikers unaniem verkozen als opvallendste jonge talent.

Zijn parcours oogt dan ook indrukwekkend. Hij won met de Nederlandse muziektheatervoorstelling Tijl Uilenspiegel, waar hij te zien was als hoofdrolspeler, de Zilveren Krekel voor strafste voorstelling van het afgelopen theaterseizoen.

Ook in Nederland won Verelst met zijn cabaretvoorstelling zowel de juryprijs als de persoonlijkheidsprijs op het prestigieuze Groninger Studenten Cabaret Festival. Hij tekende vervolgens bij het bekende theaterboekingskantoor Hummerlinck Stuurman, waarvoor hij volgend jaar een avondvullend cabaretprogramma zal maken.

Lees meer in Het Nieuwsblad van maandag 13 april 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio