Radio- en televisieploegen zakken af naar Kluisbergen om dier te zoeken

Zulzeekse wolf verovert Vlaanderen

Zulzeekse wolf verovert Vlaanderen

‘Ik ben voor 99,99 procent zeker dat het dier dat ik zag hetzelfde is uit het filmpje’, zegt Wouter Eykerman. Foto: pma

Kluisbergen / Zulzeke -

Experts zijn niet unaniem, maar één autoriteit op het gebied van Euraziatische wolven is alvast formeel: het dier dat Zulzeke in de ban houdt is een echte wolf. Nog andere Duitse experts verklaren ook dat het dier in het filmpje van Valerie Vanden Berghe een wolf is.

Gisteren werd Vlaanderen wakker met een wolfmania. Radio- en tv-ploegen zakten naar Kluisbergen af om de wolf te zoeken. ‘We hebben het filmpje doorgespeeld aan verschillende experts in het buitenland’, zegt Xavier Coppens, regioverantwoordelijke van het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB). ‘Een Wit-Russische expert, een echte autoriteit op gebied van de Euraziatische wolven, is formeel: het dier in het filmpje is een wolf.’

Wie erg tevreden is met de mening van de experts, is Wouter Eykerman. Hij zag een wolf op 25 maart en was zeker dat het geen hond was. ‘Zelf ben ik voor 99,99 procent zeker dat het dier dat ik zag hetzelfde is uit het filmpje’, vertelt de man. ‘De achterste poten, de oren... Ik zag het dier zitten langs de kant van de weg en had al van ver door dat het geen gewone hond was.’.

Klik hier en lees meer in Het Nieuwsblad Vlaamse Ardennen - Gentse Rand van woensdag 15 april.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio