Jarig Antwerps stadhuis nu ook virtueel te bezoeken

Jarig Antwerps stadhuis nu ook virtueel te bezoeken

Foto: was

Antwerpen -

De activiteiten rond de 450ste verjaardag van het Antwerpse stadhuis worden vanaf donderdag uitgebreid met een gratis virtuele rondleiding door het gebouw op de website van de stad. Dat meldt de stedelijke administratie.

Het initiatief is een aanvulling op de gegidste rondleidingen die al sinds eind februari plaatsvinden. Die zijn immers vaak uitverkocht, maar komen ook niet in alle kamers - zoals de kabinetten van burgemeester en schepenen.

Op www.antwerpen.be/450jaarstadhuis kan je vanaf donderdag rondgluren in het beschermde gebouw, dat na het huidige feestjaar een grondige restauratie en renovatie zal ondergaan. Je krijgt er een zicht van 360 graden in elke ruimte, wat het gevoel moet geven dat je echt in het gebouw rondwandelt. Je kan er ook inzoomen op details zoals de houten beelden die de koepel op de eerste verdieping ondersteunen of de staalconstructies op de tweede verdieping.

Het stadhuis is niet de eerste architecturale trekpleister van Antwerpen die met een virtuele rondleiding op de proppen komt. Eerder werd dat ook al gerealiseerd voor het MAS, de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, het station Antwerpen-Centraal en het Rubenshuis - zij vallen te bekijken op de webstek van de maker, www.studiovr.pl/belgia.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio