Zo vermaken Gentse studenten zich tijdens de blok

Zo vermaken Gentse studenten zich tijdens de blok

Foto: Snapchat

Gent -

Pikante foto’s met grappige commentaren zijn de nieuwste rage onder de Gentse studentenpopulatie.

Kiekjes van al dan niet blote borsten, billen en seksspeeltjes. Je vindt het allemaal op de Snapchat-account van Gentstudent. Jongeren geven zichzelf er helemaal bloot.

Blokkende studenten maken expliciete beelden van zichzelf en verzenden die via de mobiele app Snapchat, vooral populair bij jongeren, naar Gentstudent. Naast een stevige portie seksueel getinte foto’s pakken vooral mannelijke studenten ook uit met beelden van drugs. De meest opmerkelijke foto’s en opmerkingen worden geselecteerd en iedereen die Gentstudent toevoegt op Snapchat kan die dan zien.

De beelden waren tot woensdag te bekijken via de account Ugentofficial. ‘Onze pagina is gesloten’, laten de initiatiefnemers weten. ‘We vermoeden dat dit het gevolg is van een klacht van de universiteit, wat te verwachten was’. Daarop zijn de studenten uitgeweken naar de account Studentgent.

Een onschuldig tijdverdrijf? ‘Tijdens het studeren af en toe een pauze inlassen is noodzakelijk’, luidt het bij Teleblok, een hulplijn voor studenten die het even moeilijk hebben tijdens examenperiodes. ‘Maar je kan ook snel afgeleid geraken en voor je het weet lopen je pauzes veel langer uit dan je had gehoopt. Een pauze is bovendien het moment dat je je even niet hoeft te concentreren. Door je hersenen rust te gunnen, kan je brein zich terug opladen. Je kan dus beter geen computerspel spelen. Gun tijdens een pauze je ogen ook even rust, ze hebben zich hard moeten inspannen. Begin dus niet meteen televisie te kijken of op je computer of smartphone te tokkelen.’

Bovendien bestaat het risico dat de beelden die je op jonge leeftijd maakt van jezelf, voor eeuwig blijven circuleren op internet. En dat kan zich op een dag tegen je keren, denk maar aan je eerste sollicitatiegesprek na al die jaren van hard werken op de unief of hogeschool. Je denkt dus beter twee keer na vooraleer je je hiertoe laat verleiden.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees