Schepencollege wil symbool holebibeweging niet ophangen aan gemeentehuis

Regenboogvlag mag niet wapperen in Denderleeuw

Denderleeuw -

Denderleeuw laat begin mei geen regenboogvlag wapperen aan het gemeentehuis. Ze is de enige gemeente in Oost-Vlaanderen die niet ingaat op de vraag van de holebibeweging. Ook Jabbeke en Meerhout weigeren een regenboogvlag op te hangen.

Op 17 mei vindt de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie plaats. Cavaria, de belangenvereniging die opkomt voor holebi's en transgenders in onze samenleving, heeft een oproep gelanceerd naar alle gemeentebesturen om tussen 3 en 17 mei als steun de regenboogvlag te laten wapperen aan de gemeente- en stadhuizen. In onze regio hebben alle gemeenten positief geantwoord. Enkel Denderleeuw liet officieel al weten niet te zullen ingaan op deze vraag na een beslissing van het schepencollege.

Schepen van Integratie Koen D‘Haenens (N-VA): ‘We hebben zeker niets tegen homo's en transgenders. Laat dat duidelijk zijn. Iedereen heeft het recht te zijn wie men is. Maar dat moet toch niet overal geëtaleerd worden, bijvoorbeeld door middel van de regenboogvlag? Waarom moet alles, wat buiten de norm valt, steeds in de verf gezet worden? Misschien ben ik wel op dat vlak nog wat ouderwets maar de norm is vandaag de dag toch steeds nog wat anders.’

Klik hier en lees meer in Het Nieuwsblad van vrijdag 17 april.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees