Kastelen zoeken nieuwe eigenaar

Kasteel Crabbenburg Foto: ghl

Destelbergen -

In de kastelengemeente Destelbergen staan liefst 21 kastelen. Twee daarvan staan al een tijdje te koop: Crabbenburg in de Eenbeekstraat en Succa in de Volderrede.

De kostprijs van de twee ‘optrekjes’ laten de makelaars omwille van ‘discretie’ in het midden, al wordt er op de Immowebsite wel gewag gemaakt van 6,2 miljoen euro voor Kasteel Crabbenburg dat al een achttal jaar te koop staat. Het werd begin 19de eeuw gebouwd als buitenverblijf voor de stichter van de Gentse Floraliën. Het gerestaureerde gebouw in een domein van zeven ha heeft naar verluidt de allures van een zuiders palazzo met Parijse uitstraling en werd eerder al aangeprezen in het vastgoedkatern van de Franse krant Le Figaro.

Spinnenwebben of spoken zijn er wellicht niet te vinden want de huidige eigenaars, het Nederlandse echtpaar Crabbenburg, komen er nog geregeld langs.

Ook het 16de-eeuwse kasteel Succa in de omgeving van bedevaartsoord Bergenkruis wacht op nieuwe bewoners. Het domein is 28 hectare groot, het kasteel telt 15 slaapkamers en 7 badkamers. Enkele jaren geleden bedroeg de vraagprijs 7 miljoen euro.

‘Onlangs veranderde ook kasteel Notax aan de Kwadenplasstraat van eigenaar’, weet schepen van Toerisme Rose Leirens (Open VLD). ‘Het slot werd toen als beschermd monument in nauwe samenwerking met Erfgoed Vlaanderen volledig verbouwd.' Het enige kasteel dat niet in privébezit is, is Kasteel Van Acker op de Dendermondesteenweg, dat u wellicht beter kent als het gemeentehuis van Destelbergen.

Wie een en ander zelf wil gaan verkennen, kan de uitgestippelde Kastelenroute van 48 km fietsen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio