‘Jazz Middelheim bedreigd door besparingen VRT’

‘Jazz Middelheim bedreigd door besparingen VRT’

Philip Heylen (CD&V) Foto: Patrick De Roo

De toekomst van Jazz Middelheim is na 2016 zeer onzeker. Dit komt onder meer omwille van de besparingen bij de openbare omroep. Die is via radiozender Klara een van de belangrijke partners van het festival. ‘We mogen jazz in ons land niet laten teloorgaan’, reageert Antwerps schepen voor Cultuur Philip Heylen (CD&V).

Heylen roept de VRT op om rond de tafel te zitten en te kijken hoe Jazz Middelheim in de huidige vorm kan blijven bestaan. Na de 35ste editie van het festival in 2016 lopen verschillende sponsordeals af. De middelen die VRT beschikbaar stelt zouden door de besparingsplannen in gedrang komen. ‘Ik wil de openbare omroep de hand toereiken om de toekomst van Jazz Middelheim te verzekeren’, zegt de Antwerpse schepen.

Heylen wil naar eigen zeggen de komende maanden overleg plegen over een mogelijke ‘package deal’ tussen VRT en de stad Antwerpen. Dat overleg zal gaan over verschillende festivals en andere evenementen waarbij kan worden samengewerkt om de ondersteuning van Jazz Middelheim door Klara te blijven garanderen.

VRT reageert zeker het gesprek met Heylen te voeren maar kan geen garantie bieden. ‘Klara zal sowieso jazz blijven steunen’, zegt woordvoerder Hans Van Goethem. ‘Wat Jazz Middelheim betreft, werken we volgend jaar zeker mee aan de verjaardagseditie. Op de verdere toekomst kunnen we niet vooruitlopen.’

Corrigeer

NIEUWS