Papa Mario ziet af voor kinderdiabetesteam

De chequeoverhandiging aan het Vlaams Diabetescentrum voor Kinderen en Adolescenten (VDKA) van UZ Gent met Mario rechts op de foto. Foto: emv

Assenede -

Mario Van Petegem is ruim in zijn opzet geslaagd. Hij fietste tijdens zijn Parijs-Roubaix niet de vooropgestelde 700 maar 3.690 euro bijeen voor de strijd tegen kinderdiabetes.

Toen bij Alani Van Petegem een tijdje geleden diabetes werd vastgesteld, stond de tijd even stil in het Boekhoutse gezin. Maar papa Mario bleef niet bij de pakken zitten en wilde op een sportieve manier geld inzamelen voor het team van UZ Gent dat kinderdiabetes aanpakt.

Hij wilde dit doen door, als relatief ongeoefende fietser, Parijs-Roubaix te rijden. ‘Ik heb beestig afgezien, maar het is me gelukt’, zegt Mario nu, supertrots en dolgelukkig. Het resultaat is navenant: hij wilde 700 euro bij elkaar fietsen, het werd uiteindelijk meer dan vijf keer zoveel, 3.690 euro.

Samen met zijn echtgenote Chantal en zijn dochters Alani en Rania overhandigden ze de cheque al aan het kinderdiabetesteam, dat de voorbije maanden zoveel voor het Boekhoutse gezin heeft betekend.

Emotioneel

‘Het was een bijzonder emotioneel moment toen ik op de bekende piste in Roubaix hand in hand met Alani over de streep ben gereden’, zegt Mario, die volgend jaar zeker en vast opnieuw de helletocht wil maken en de ‘Challenge for diabetes’ wil rijden.

Hij dankt iedereen die gesponsord heeft, de mensen die voor extra steun gezorgd hebben en uiteraard ook zijn gezin dat hem door dik en dun gesteund heeft. ‘Ik wil ook Hilde, een andere T1-mama (mama van een kind met diabetes type 1) bedankt voor haar inzet en het binnenhalen van sponsorgeld. Het bedrag dat we overhandigd hebben zal gebruikt worden voor educatie van nieuwe diabetes-patiënten en hun ouders, de aankoop van educatief materiaal en het steunen van het verdere onderzoek naar diabetes.’

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio