Veldrijder Marcel Meisen naar Duitse ploeg Kuota-Lotto

Veldrijder Marcel Meisen naar Duitse ploeg Kuota-Lotto

Foto: BELGA

De Duitse kampioen veldrijden Marcel Meisen verlaat het Belgische Corendon-Kwadro en tekent een contract bij Kuota-Lotto. Dat maakte de Duitse continentale formatie woensdag op zijn website bekend.

Veldrijden op Sportwereld.be

Bij het Duitse Kuota-Lotto zal Marcel Meisen zich eerder toeleggen op een carrière op de weg. Op 1 mei staat hij aan de start in Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt (cat 1.BC).

De 26-jarige Meisen reed sinds 2014 voor Corendon-Kwadro. Behalve een achtste stek op het WK in Tabor en de Duitse titel, kon hij zich dit veldritseizoen amper laten zien. Voordien fietste hij twee jaar in loondienst van BKC-PowerPlus. ‘We zijn snel overeengekomen. De infrastructuur in het team is geweldig, ik vind hier alles wat ik nodig heb’, aldus de Duitse veldritkampioen. ‘Er is een heel sterk en compact team en ik kijk uit naar mijn eerste rit in mijn nieuwe trui.’

(belga)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.