Belgische ex-olympiër overleden

Belgische ex-olympiër overleden

Foto: Le Soir

De voormalige tienkamper Régis Ghesquière is woensdagnamiddag op 65-jarige leeftijd overleden. Dat meldde Vincent Gets, voorzitter van de Doornikse atletiekclub RUSTA, waarbij Ghesquière zich enkele maanden geleden had aangesloten. Ghesquière kreeg vorige week donderdag een hartaanval en bezweek woensdag aan de gevolgen daarvan.

Samen met Roger Lespagnard, trainer van Nafi Thiam, en Freddy Herbrand maakte Ghesquière in de jaren zeventig deel uit van een Belgisch trio dat hoge ogen gooide in de tienkamp. De in Moeskroen geboren Ghesquière veroverde vier keer de Belgische titel (1972, 1974, 1975 en 1977). Ghesquière vertegenwoordigde ons land twee keer op de Olympische Spelen. In Montreal in 1976 moest hij na zeven proeven geblesseerd opgeven. Vier jaar erder was hij op de Spelen in München als elfde geëindigd. Op het Europees kampioenschap in 1974 in het Italiaanse Rome finishte hij op de tiende stek.

Zaterdag wordt voor aanvang van de Henegouwse kampioenschappen in Gaurain-Ramecroix een minuut stilte gehouden om Régis Ghesquière te eren.

(belga)

Corrigeer