CLUBNIEUWS. Club jaagt op prijsschutter, Standard-talent naar Chelsea?

CLUBNIEUWS. Club jaagt op prijsschutter, Standard-talent naar Chelsea?

Foto: belga

Club Brugge heeft een opvallende naam op het oog. Blauw-zwart wil het Luxemburgse bastion in Brugge uitbreiden en rekent daarvoor op de hulp van Thomas Meunier. En Standard moet oppassen dat het een talent niet ziet vertrekken naar de Londense topclub Chelsea.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Meunier geheime wapen in jacht op Emond

Waasland-Beveren heeft schrik om goudhaantje Renaud Emond na dit seizoen te verliezen en heeft daar alle reden toe. Hoewel Anderlecht en Standard naar verluidt afhaken voor de Luxemburgse spits, zijn er nog steeds kapers op de kust. Zowel Club Brugge als – volgens Waalse media – Racing Genk lieten hun oog vallen op de Wase goalgetter, dit seizoen al goed voor veertien competitietreffers.

Club bevestigde gisteren dat het Emond als jonge, beloftevolle aanvaller volgt. Van een officieel bod is vooralsnog geen sprake. Dat bevestigt ook sterke man Dirk Poppe van Waasland-Beveren. ‘We hebben nog niks ontvangen van welke club dan ook. Nog geen telefoontje, laat staan een bod. Renaud heeft nog een contract voor één jaar en wij deden hem een lucratief voorstel van drie extra seizoenen’, speelt de CEO open kaart. Maar als hij weg wil, en er komt een goede aanbieding, wie zijn wij dan om hem tegen te houden?’

Een prijs wil Waasland-Beveren niet op het hoofd van Emond plakken. In de wandelgangen circuleert wel een bedrag rond de 1 miljoen euro. In een eventuele strijd met Genk heeft Club wel een voordeel in de persoon van Thomas Meunier. De rechtsachter speelde nog met Emond in derde klasse bij Virton. Die laatste liet al weten dat het een droom zou zijn om met zijn jeugdvriend samen in eerste klasse te spelen. (kvu, ale)

Standard-talent naar Chelsea? 

De 19-jarige Franse rechterflankspeler Damien Dussaut, afgelopen zomer aangespoeld bij Standard, zou volgens de Franse sportkrant L’Equipe in de belangstelling staan van Chelsea. Hij kwam van Valenciennes over naar de beloften van Standard, maar verzamelde intussen vijf basisplaatsen bij de A-ploeg. Daarin zou hij indruk gemaakt hebben op de Londense scouts. L’Equipe suggereert zelfs dat Chelsea de Fransman nadien zou kunnen uitlenen en noemt Moeskroen en Vitesse Arnhem als mogelijke bestemmingen. Bij Standard is men hiervan niet op de hoogte. (vdm)

Mehdi Carcela lijkt dan weer fit te raken voor de Waalse derby in en tegen Charleroi. Een opsteker voor Standard, want met een fitte Carcela aan de aftrap haalt het dubbel zoveel punten als zonder hem. Carcela sloot dinsdag voor het eerst weer aan bij de groepstraining, die hij pijnloos afwerkte. Hoopgevend voor Standard en trainer José Riga, die evenwel nog enkele trainingen afwacht voor hij een definitieve beslissing neemt.

Officieel is Mehdi Carcela nog altijd twijfelachtig, maar de kans lijkt groot dat de vleugelspeler komende zaterdag in het Stade du Pays gewoon aan de aftrap staat. De Standard-speler ging begin deze week onder de scan in het UZ Sart-Tilman, waar bleek dat zijn dijblessure opmerkelijk snel geneest. (jvb)

Zulte Waregem mist duo tot einde seizoen

Zulte Waregem-spelers Troisi en Cissako (beiden heupbuiger) zijn out tot het eind van het seizoen. (es)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.