Kinderen mogen tekenen op zakken voor huisvuil

Mechelen -

Om kinderen mee te laten nadenken over het afvalprobleem kunnen alle leerlingen uit de lagere scholen in Mechelen en Bornem deelnemen aan een tekenwedstrijd. De winnende tekeningen krijgen een plekje... op de huisvuilzakken.

De witte huisvuilzakken van Mechelen zullen de komende maanden opgevrolijkt worden met kindertekeningen. De stad organiseert samen met afvalintercommunale Ivarem een tekenwedstrijd voor leerlingen van de lagere school.

Vanaf nu tot 27 mei kunnen alle leerlingen uit de Mechelse en Bornemse lagere scholen hieraan deelnemen. ‘De vier winnende creaties worden afgedrukt op de huisvuilzakken in beide gemeenten, waar wij instaan voor de productie van de vuilzakken’, zegt Marijke Herinckx van Ivarem.

‘De bedoeling is dat kinderen hun idee over afval, afval voorkomen, goed sorteren of het vermijden van zwerfvuil op een leuke manier in beeld brengen’, vertelt Marina De Bie, schepen van Leefmilieu in Mechelen. ‘Op die manier willen we kinderen laten nadenken over de afvalproblematiek.’ Hetzelfde gebeurt ook in Bornem.

De winnende tekeningen zullen elk 16.000 keer gedrukt worden op de witte huisvuilzakken.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio