Met deze futuristische wagen wil Franse politie criminaliteit aanpakken

De politie van de Franse stad Évry heeft er een technisch snufje bij en het ontwerp ervan is op z’n minst verrassend te noemen. Uitgerust met een uitschuifbare arm van 3,5 meter lang, kan vanuit de wagen een cabine gelift worden van waaruit agenten toezicht kunnen houden over bijvoorbeeld massabijeenkomsten.

De futuristische wagen kreeg de naam Viséo mee en werd ontwikkeld door het bedrijf IRIS. De lokale politie van Évry kreeg de kans om het voertuig uit te testen. Het belangrijkste onderdeel van het voertuig is de verstelbare cabine. De Viséo heeft een elektrische motor en loodaccu’s die voor een levensduur van acht uur en een maximumsnelheid van 25 kilometer per uur zorgen.

‘Het voordeel van de Viséo is dat agenten zo gemakkelijk toezicht kunnen houden tijdens drukke evenementen en ze kunnen bijvoorbeeld over omheiningen van huizen kijken op zoek naar sporen van inbraak’, aldus Philippe Poupeau, de directeur van de lokale politie van Évry. Het technische snufje kost 45.000 euro en is te huur vanaf 700 euro per maand.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees