Stoomfestival luidt zomer vol evenementen in

Einde WO II herdacht met historische treinen

Koen Goossens (vooraan) laat oude legervoertuigen overkomen voor het festival. Foto: mye

Maldegem -

De Meetjeslandse zomer staat weer bol van de evenementen. Het Maldegemse Stoomfestival bijt de spits af dit weekend. Centraal thema is de viering van het einde van de tweede wereldoorlog.

Zevenentwintig evenementen zijn weer netjes gebundeld in de zesde editie van de ‘Uit in het Meetjesland‘-gids die op 10.000 exemplaren verschijnt en verdeeld wordt via de organisatoren en de toeristische diensten in de regio. Het eerste grote evenement staat al op 1,2 en 3 mei op de agenda. Dan vindt in Maldegem het jaarlijkse Stoomfestival plaats. Het wordt een bijzondere editie want de viering van ‘70 jaar einde Wereldoorlog II’ is het thema van de driedaagse.

‘Er zijn oude legervoertuigen, een militair kamp met soldaten en tenten te zien en er rijden historische pendelbussen naar het Canada-Poland War Museum’, zegt de nieuwe voorzitter van het Stoomcentrum Koen Goossens. ‘Elk uur rijdt ook een stoomtrein en we verwachten een authentieke bevrijdingslocomotief, de Enter, een Amerikaanse locomotief van het USA Army Transportation Corps, die speciaal voor de bevrijding werd gebouwd.’

Bekijk het volledige programma van het Stoomfestival op www.stoomcentrum.be

Klik hier en lees meer in Het Nieuwsblad van dinsdag 28 april.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio