Gemeenteraad ‘onbestuurbaar’ Tienen keurt enkele dringende dossiers goed

Tienen -

De gemeenteraad van Tienen heeft donderdagavond enkele dringende dossiers goedgekeurd. Sinds de breuk eind vorig jaar tussen de coalitiepartners SP.A en CD&V werden nog nauwelijks beslissingen genomen.

In de Suikerstad is het wachten of Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans de gemeenteraadsbeslissing van eind februari dat de stad onbestuurbaar is, zal volgen. Zoals bekend wil SP.A een nieuwe meerderheid vormen met Open VLD en Groen.

Op de agenda stonden donderdag punten zoals het veiligheidsprotocol van het stadsfestival Suikerrock, het opstarten van een studierichting beeldende kunst in het filiaal Boutersem van de Academie Regio Tienen, een afwijking op het retributiereglement met betrekking tot het parkeren van motorvoertuigen op de openbare weg, en de aanstelling van een waarnemend secretaris. Al deze punten werden zonder veel discussie goedgekeurd.

‘We hopen dat Homans snel een beslissing zal nemen over de onbestuurbaarheid. Gouverneur Lodewijk De Witte heeft inmiddels zijn verslag overgemaakt van de consultaties die hij had met de verschillende politieke fracties’, aldus burgemeester Marcel Logist (SP.A). ‘Omdat de stad momenteel slechts tot eind juni toestemming heeft om op financieel vlak te werken met voorlopige twaalfde, hoop ik dat we tegen begin mei een beslissing kunnen nemen over een technisch budget.’

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio