Tesla onthult batterij voor thuisgebruik

Tesla-baas Elon Musk heeft zoals aangekondigd een nieuw ambitieus plan onthuld: Tesla Energy, batterijen voor thuisgebruik en bedrijven. ‘Ons doel is om de manier waarop de wereld energie gebruikt fundamenteel te veranderen’, zei hij.

Tesla zal stationaire energie-opslagsystemen bouwen met dezelfde batterijen die het in een fabriek in Nevada zal produceren voor zijn elektrische auto’s. ‘Het doel in de complete transformatie van de energie-infrastructuur in de wereld’, verklaarde Musk op een persconferentie.

Hernieuwbare energie wordt steeds meer gebruikt. De batterijen kunnen gebruikt worden om energie op te slaan tijdens piekmomenten. Die energie kan dan gebruikt worden als de zon niet schijnt of als er geen wind is om elektriciteit op te wekken.

De thuisbatterij, Powerwall genoemd, is een oplaadbare lithium-ion-batterij die aan de muur kan worden bevestigd. Eind deze zomer komen twee versies op de markt: een van 7 kWh en een van 10 KWh. De prijzen starten vanaf 3.000 dollar, stelt Tesla.

Op 30 maart had ceo Elon Musk al getwitterd dat Tesla een ‘groot, nieuw product’ zou onthullen.

Musk is een ondernemer van Zuid-Afrikaanse origine, die snel bekendheid verwierf voor zijn successen in de auto- en private ruimtevaartsector (SpaceX). Daarvoor maakte hij fortuin dankzij internetbetalingsbedrijf PayPal.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees