28 automobilisten negeren stopsein aan spooroverwegen

28 automobilisten negeren stopsein aan spooroverwegen

Foto: You Tube

Mechelen / Hombeek / Willebroek - De lokale politie heeft deze week intensieve controles uitgevoerd aan spooroverwegen in Hombeek (Mechelen) en Willebroek. Maar liefst 28 automobilisten negeerden het geluidssein en de rode knipperlichten. Ook twee fietsers gingen in de fout.

De controles van de lokale politie Mechelen-Willebroek gebeurden tijdens de ochtend- en de avondspits en op woensdag eveneens ’s middags. “Het was hierbij bedroevend om vast te stellen hoeveel bestuurders er gevaarlijke risico’s namen”, zegt woordvoerder Dirk Van de Sande.

Zestien bestuurders moesten hun rijbewijs onmiddellijk voor vijftien dagen inleveren. Een bestuurder reed in de Bankstraat in Hombeek zelfs nog op de overweg toen de slagbomen reeds in beweging waren. Twaalf bestuurders konden niet onmiddellijk worden gestopt, en moeten zich later verantwoorden voor de politierechter.

Vier bestuurders krijgen een boete omdat ze een overweg waren opgereden wanneer het verkeer zodanig belemmerd was dat ze op de spoorwegovergang moesten stoppen.  “Deze verpletterende cijfers tonen aan dat de actie ‘Trespassing’ niet overbodig was, integendeel zelfs! Het versterkt onze intentie dat wij zulke acties moeten voeren en nog zullen voeren”, stelt korpschef Yves Bogaerts.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio