Dodelijk ongeval vermoedelijk fout van onoplettende trucker

Dodelijk ongeval vermoedelijk fout van onoplettende trucker

Foto: David Van Hecke

Drongen / Gent -

Het dodelijke ongeval donderdagavond op de E40 in Drongen, waarbij een vrachtwagen achteraan inreed op een personenwagen, is vermoedelijk te wijten aan onoplettendheid van de vrachtwagenbestuurder. Dat meldt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. Het slachtoffer, een 19-jarige vrouw, raakte gekneld achter het stuur van haar wagen en overleed ter plaatse.

Het ongeval gebeurde rond 18 uur op de E40 richting kust, ter hoogte van de parking in Drongen. 'Een personenwagen Renault Twingo stond als laatste stil in de file achter een Poolse vrachtwagen en werd achteraan aangereden door een andere vrachtwagen. De 19-jarige bestuurster van de Twingo overleed ter plaatse', zegt het parket, dat een verkeersdeskundige aanduidde.

De deskundige heeft vastgesteld dat de achterliggende vrachtwagenbestuurder pas heeft geremd na impact. Vermoedelijk zijn de dramatische feiten aan onoplettendheid te wijten, zegt het parket. De vrachtwagenbestuurder reed niet te snel en was niet onder invloed van alcohol of drugs.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees