Brand in vierkantshoeve naast kasteel werd aangestoken

Groot-Bijgaarden / Dilbeek -

De brand die donderdagnacht rond 22 uur zware schade heeft aangericht in een vierkantshoeve naast het Kasteel van Groot-Bijgaarden (Dilbeek), is aangestoken. Dat blijkt volgens parketwoordvoerder Gilles Blondeau uit de eerste bevindingen van de brandexpert, die op vraag van het parket van Halle-Vilvoorde een onderzoek instelde.

In deze vierkantshoeve zijn onder meer een manege en een taverne gehuisvest. De brand vernielde deels de rechterkant van de hoeve en een torentje op de hoek. Door het aanwezige stro verspreidde het vuur er zich razendsnel, ondanks het feit dat diverse brandweerkorpsen ter plaatse kwamen. Bij de brand raakte niemand gewond. Ook de dieren in de aanpalende gebouwen van de hoeve konden worden gered.

In een reactie wijst burgemeester Willy Segers (N-VA) van Dilbeek op het feit dat zijn gemeente de jongste tijd al enkele keren geconfronteerd werd met brandstichtingen. 'Het restaurant waar enkele weken terug brand gesticht werd ligt in dezelfde straat op nauwelijks enkele honderden meters van het kasteel. Is het toeval dat nauwelijks enkele dagen geleden 4 jongeren werden opgepakt voor enkele van deze brandstichtingen en nu ook deze brand blijkt aangestoken te zijn', aldus Segers.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees