NBA. Chicago stoot door, Clippers dwingen beslissende wedstrijd af

NBA. Chicago stoot door, Clippers dwingen beslissende wedstrijd af

Foto: AFP

Chicago heeft zich donderdag geplaatst voor de tweede ronde van de play-offs in de NBA. De Bulls vernederden Milwaukee voor eigen volk met 66-120 en wonnen de serie zo met 4-2. Bij de bezoekers scoorden vier spelers 15 punten of meer, met Mike Dunleavy (20 ptn) als beste schutter.

Zaza Pachulia werd met amper 8 punten ‘topschutter’ in het kamp van de Bucks. Chicago speelt in de tweede ronde tegen Cleveland. De Cavaliers, met supervedette LeBron James, wipten eerder Boston met 4-0.

In de Western Conference liet kampioen San Antonio thuis de kans liggen om door te stoten. De Spurs verloren in hun AT&T Center in Texas met 96-102 van de Los Angeles Clippers, waar Blake Griffin met 26 punten uitblonk. Na zes wedstrijden staat het 3-3 gelijk.

Het beslissende ‘Game 7’ wordt zaterdag in LA gespeeld. De winnaar neemt het in de halve finale van het Westen op tegen Houston.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.