Aangeslagen Lokeren moet onderspit delven in doelpuntenfestival

Een aangeslagen Lokeren heeft de dood van verdediger Gregory Mertens niet kunnen doorspoelen met een overwinning. Het verloor in een vreemde wedstrijd met 4-3 van rode lantaarn Westerlo in Play-off 2B. Bekijk de beelden vanaf 23u op Sportwereld.be.

 

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

 

Eén dag na de dood van Gregory Mertens (24) stond de wedstrijd tussen Westerlo en Lokeren volledig in het teken van de onfortuinlijke Lokeren-verdediger. Zijn rugnummer vier was te zien doorheen het volledige stadion, een oorverdovende You’ll never walk alone van de fans begeleidde de match van begin tot einde. Een erehaag met wisselspelers en staf van beide ploegen werd gevormd, een stevig applaus wuifde de jonge talentvolle verdediger uit. De mededeling van de stadionspeaker voor de wedstrijd was misschien nog wel het meest treffend: ‘Vanavond zijn wij geen supporters van KVC Westerlo of Sporting Lokeren. Vandaag zijn wij één grote familie, verenigd in het besef dat we willen afscheid nemen van Grégory Mertens!’

Bekijk hier de video van het eerbetoon aan Gregory Mertens.

En of het verdriet nog vers was bij de spelers van Lokeren. Voor aftrap, bij het prachtig eerbetoon aan hun overleden collega, kregen sommigen het te kwaad. Eerder al gaven ploegmaats Georgios Galitsios en Jordan Remacle aan het overlijden van Mertens niet genoeg verwerkt te hebben om te kunnen spelen. Zij zaten niet in de kern.

Al 3-0 na dik halfuur

Het prachtige eerbetoon voor de wedstrijd was eigenlijk één van de weinige reden om de wedstrijd wèl te laten doorgaan. Want eenmaal de wedstrijd begonnen was, bleek algauw dat een aangeslagen Lokeren begrijpelijk met het hoofd elders zat. Iets na het halfuur stond Westerlo, nochtans laatste in Play-off 2B, al 3-0 voor tegen groepsleider Lokeren. Twee afstandsschoten - één van Jarno Molenberghs, het andere van Mitch Apau - en een afgeweken bal van Evariste Ngolok bezorgden Westerlo een driedubbele bonus.

Na rust kon Lokeren wel wat terugdoen. Cyriel Dessers liep de 3-1 in doel op een lage voorzet en vierde ostentatief met de blik naar boven gericht, een shirt met ‘Greg’ op, terwijl zijn vingers nummer vier vormden. Ref Nicolas Laforge hield de traditionele gele kaart deze keer maar achterwege. Een afgeweken schot van Killian Overmeire bracht Lokeren helemaal terug in de match, maar net toen de Oost-Vlamingen nadrukkelijk op zoek gingen naar de onverhoopte gelijkmaker, knalde Kevin Koffi op de counter de 4-2 tegen de touwen.

Maar nog was Lokeren niet uitgeteld. Besart Abdurahimi zag een voorzet rechtstreeks binnendwarrelen voor de 4-3, en knalde een minuut later bijna een dubbele Gregory Mertens-score op het scorebord. De symbolisch mooie 4-4 werd echter verijdeld door de dwarsligger.

Opmerkelijk: Het eerbetoon aan Gregory Mertens.

Belangrijkste fases: Het eerbetoon aan Gregory Mertens.

Aflevering 9:Den beerschot en de schande van Popzuelo Beluister nu

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.