Scoutsleider in elkaar geslagen tijdens fuif

Ternat -

Een leider van de Ternatse scouts De Geuzen is in de nacht van vrijdag op zaterdag tijdens de scoutsfuif in elkaar geslagen. Hij werd naar het ziekenhuis overgebracht.

Tijdens de fuif ‘Jungle Night’ van de scouts liepen twee leiders om 2.30 uur een rondje rond het jeugdcentrum Puls om te patrouilleren.

‘Op dat moment merkten de leiders een jonge kerel op die duidelijk dronken was en tegen het Pulsgebouw plaste’, zegt groepsleidster Marieke Vanthienen.

‘Eén van de leiders ging op die jongen af met de vriendelijke vraag naar de toiletten in de Puls te gaan, maar die kerel reageerde daar agressief op.’

De jongeman gaf de leider een duw en verkocht hem rake klappen, waarop de leider het bewustzijn verloor. De politie en de hulpdiensten werden opgeroepen. De scoutsleider werd naar het ziekenhuis overgebracht.

‘Zaterdag mocht hij naar huis. Hij houdt er niets aan over, maar hij herinnert zich niet veel van het voorval’, zegt Vanthienen. ‘De jonge agressieveling werd door de politie meegenomen. Hij maakte de agenten ook uit. Hij was erg dronken.’

Jungle Night was dit jaar overigens een groot succes. ‘Onze jaarlijkse fuif wordt elk jaar groter. Er was alweer heel veel volk . Alleen jammer van dat ene incident’, besluit Marieke Vanthienen.

Corrigeer

MEER NIEUWS