Basketbal2de klasse finale play-offs - Gembo pakt na Beker van Vlaanderen ook de titel in tweede klasse

‘Mooi om zo afscheid te nemen’

‘Mooi om zo afscheid te nemen’

Gembo viert de titel. Foto: WAS

Antwerpen -

Het was een grand-cru jaar voor Gembo. De club uit Borgerhout won dit seizoen de dubbel en dus de Beker van Vlaanderen en de titel in tweede klasse. ‘Mooi om op zo een manier afscheid te kunnen nemen,’ zei een emotionele coach Stefan Sappenberghs.

Gembo zegevierde ook in het tweede duel en versus Waregem. De derde titel in vier jaar was meteen voor de club uit Borgerhout een feit. ‘In de vier seizoenen dat ik coach was met deze selectie werken we acht finales af en veroveren we zes prijzen (driemaal de Beker van Vlaanderen en driemaal de titel). Dit is uniek en dan ook een ideaal moment om als coach van deze schitterende club afscheid te nemen,’ zei de 45-jarige Stefan Sappenberghs. ‘Wat de toekomst brengt? Ik weet het echt niet. Ik laat de volgende dagen alles op mij afkomen en sta open voor elk gesprek.’

Geen paniek

Stefan Sappenberghs panikeerde ook niet toen Waregem via Bart Samaey, Mikhail Linskens en Brecht Guillemyn bij 70-63 op weg leek naar de winst en een eventuele derde en beslissende wedstrijd. ‘We konden via Anthony Goetgeluck en Thierry Mariën eindigen met een 2-19 tussenspurt (71-81 einduitslag). We doen dat met lef en vooral ook een schitterende conditie. Dat maakte in deze finale mee het verschil. We doen het tevens zonder de geblesseerde spelers Pieter Van Rillaer en Pieter De Cock. Dit is dan ook een collectieve overwinning,’ aldus nog Stefan Sappenberghs. Ook Anthony Goetgeluck was vol lof voor zijn coach.

‘Hij is de architect van dit Gembo. Ongelooflijk wat hij met deze groep heeft verwezenlijkt,’ zei de Antwerpse guard die volgend seizoen enkel voor Limburg United zal uitkomen. Thierry Mariën zal volgend seizoen Okapi Aalstar met Gembo combineren.

Wie Stefan Sappenberghs zal opvolgen is nog niet geweten. ‘Assistent-coach Jeroen Oosters in combinatie met Ward Lemaire is een mogelijk. Ook Tony Van den Bosch is een optie. Eerstdaags volgt een beslissing. Maar, eerst is het tijd voor een feest in de Luys (sporthal Luisbekelaar in Borgerhout),’ zei voorzitter Guy Loubry trots.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio