Sabine Hagedoren: Plaatselijk hevig onweer

Sabine Hagedoren: Plaatselijk hevig onweer

Foto: BELGA

Af en toe lassen we ­droge periodes in, maar geregeld zorgt een ­storing of buienlijn voor natte straatstenen. Vandaag zien we een actieve storing passeren met ­regenbuien en onweer. Nadien wordt het rustiger en droger. Deze week is er voor elk wat wils en het verandert soms met een rotvaart.

Vandaag is het ploeteren door een paar stevige buien, al dan niet met onweer. Tussendoor zijn er droge momenten en opklaringen. Vooral na de middag krijgt de zon wat meer ruimte om te schijnen. De temperaturen vallen best mee en klimmen naar 18 graden, maar met wind op kop is het stevig trappen voor de moedige fietser, want er waait een matige tot vrij krachtige westenwind.

Vannacht klaart het verder op en wordt het vrijwel helder. Geleidelijk aan zakt het kwik naar 9 graden bij een matig briesje.

Woensdag wordt het koeler met hooguit 15 graden. We krijgen dan best wel mooie opklaringen, maar stilaan vergroot de kans op een paar buien die lokaal stevig kunnen zijn, mogelijk met een donderslag. De wind maakt het er niet gezelliger op en waait opnieuw matig tot vrij krachtig, deze keer uit het zuidwesten.

Donderdag is de kans op een bui klein. In de loop van de dag worden we getrakteerd op enkele opklaringen bij maxima rond 16 graden.

Vrijdag wordt waarschijnlijk de mooiste dag in het rijtje met zon, temperaturen rond 20 graden en niet te veel wind. Een prima afsluiter van de werkweek, eentje die vraagt om tafels en stoelen buiten te zetten en zalig nietsdoen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Het weer in België


meer...