Extra vitamines voor baby Q

Extra vitamines voor baby Q

Foto: Planckendael

Mechelen - In Planckendael laat olifant May Tagu nog steeds niet toe dat baby Q moedermelk drinkt. 'Wetenschappers hebben zijn kunstmelk verder geoptimaliseerd, met extra supplementen zoals vitamines', zegt woordvoerster Ilse Segers.

'Onze dierenarts heeft contact met verschillende internationale instituten en experts. Hij contacteerde ook het David Sheldrick Wildlife Trust', weet Segers.

Q overleeft nu op kunstmelk, die ook voor een baby-olifantje in een gelijkaardige situatie in Berlijn werd gebruikt. 'De eerste moedermelk is ontzettend belangrijk voor de overlevingskansen van een baby-olifant. Baby Q heeft die nog steeds niet gekregen. Hij drinkt kunstmelk, aangevuld met moedermelk van Phyo Phyo, maar aangezien zij nog steeds zwanger is, heeft haar melk niet dezelfde samenstelling als die van zijn moeder May Tagu. Haar moedermelk geeft de beste kansen voor de toekomst.'

'We houden de gezondheid van de dieren nauwlettend in de gaten en doen alles wat we kunnen om de baby te helpen', besluit de woordvoerster.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees