Celebs

Queen Elizabeth bezoekt achterkleindochter prinses Charlotte

Queen Elizabeth bezoekt achterkleindochter prinses Charlotte

Foto: AP

Koningin Elizabeth II (89) heeft een bezoek gebracht aan de pasgeboren prinses Charlotte. De overgrootmoeder arriveerde dinsdagnamiddag aan het Kensingtonpaleis, de Londense residentie van prins William (32) en zijn echtgenote Kate (33).

Eerder had William de geboorte van zijn dochter in het geboorteregister laten opnemen, aldus het paleis. Charlotte Elizabeth Diana is de nieuwe nummer vier van de Britse troonopvolging. Het zusje van prins George (1) was zaterdagvoormiddag in het Londense St. Mary’s Hospital ter wereld gekomen. Ze verliet samen met haar ouders nog op dezelfde dag de materniteit.

Andere familieleden hebben al kennis gemaakt met Charlotte, zoals haar grootvader prins Charles en zijn vrouw Camilla en Kate’s moeder, Carole Middleton. Tegen dat prins Harry zijn nichtje ziet, kan er al wat tijd gepasseerd zijn. De 30-jarige zit bij het leger in Australië. Hij liet al weten dat hij nauwelijks kan wachten om de 'prachtige' baby te zien.

De roodharige Harry is nu de vijfde troonopvolger. De krant Metro speculeerde dinsdag dat Charlotte wellicht net zoals haar oom 'ros' kan zijn. Bij haar eerste publieke optreden slechts tien uur na haar geboorte staken slechts enkele haartjes uit onder het witte mutsje van de slapende baby.

Kate en William willen met George (1) en Charlotte nu verhuizen naar hun landgoed Anmer Hall in het graafschap Norfolk, waar ze veel meer van het familieleven kunnen genieten dan in het residentie in Londen. William heeft de maand mei nog vrij, afgezien van een paar officiële verplichtingen. Op 1 juni begint dan zijn trainingsstage als reddingspiloot.

Voorafgaandelijk aan de doop zijn er nog wat nieuwsfeitjes over Charlotte Elizabeth Diana, zoals het kind tot grote vreugde van vele Britten voluit heet. Williams moeder wordt ook 18 jaar na haar dood nog steeds vereerd. Bovendien deelt de prinses haar naam met een nichtje: Diana’s broer Charles Spencer heeft een dochter met de naam Charlotte Diana. Naast Alice was het ook één van de namen waarop de meeste Britten hadden gewed. Nog een verwijzing: Kate’s zus Pippa heet met haar tweede voornaam Charlotte.

Ondertussen hoopt Londen na de baby-krantenkoppen en schattige beelden wereldwijd op extra toeristen. 'Het is wel niet mogelijk om de invloed van de geboorte van een nieuw koningskind te meten aan het aantal toeristen in Londen', deelde het agentschap voor toerisme VisitLondon dinsdag mee. Desondanks is de connectie met de koninklijke familie één van de hoofdattracrties van de stad aan de Theems voor toeristen uit het buitenland en andere delen van Groot-Brittannië. VisitLondon rekent voor 2015 op bijna 32 miljoen bezoekers.

Corrigeer

De keuze van de redactie Enkel voor abonnees