Freezzzbeezzz (Brugge) wint BK Ultimate Frisbee

In Gent is het Brugse frisbee-team Freezzzbeezzz Belgisch kampioen Ultimate frisbee geworden. In de Gentse Blaarmeersen haalden de Bruggelingen het van vijfvoudig kampioen Gentle Open uit Gent.

De finale was het spannende slot van het kampioenschap dat over vier dagen gespreid werd en waaraan in totaal 35 ploegen uit 20 clubs en meer dan 500 spelers deelnamen. In de finaleronde namen de sterkste vier ploegen het uiteindelijk tegen elkaar op, met de jonge ploeg uit Brugge als verrassende winnaars, met dank aan hun snel en risicovol spel.

Eind augustus mogen de drie beste ploegen uit de Belgische outdoor competitie - Freezzzbeezzz (Brugge), Gentle (Gent) en Jetset (Leuven) – aantreden op het Europese Club Champs Tournament, dit jaar ook op de velden van de Blaarmeersen.

In de vrouwencompetitie kon Gent trouwens wel overtuigen. De dames van Gentle haalden de felbegeerde titel binnen tegen Jetset (Leuven).

Ultimate frisbee is de snelstgroeiende sport in België, met ruim 1.000 actieve spelers. Er zijn competities voor outdoor, indoor en beach. Meer info: www.vluff.be

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.