Club houdt rekening met vertrek Meunier

Club houdt rekening met vertrek Meunier

Foto: Photonews

De terugkeer van Thomas Meunier bij Club Brugge is als De Intocht van Christus te Brussel, een schilderij van James Ensor. Dat de kunstminnende Ardennees tegen Anderlecht weer fit is, zorgt voor euforie bij de achterban. Maar kan Meunier Club als eventueel afscheidsgeschenk een titel schenken?

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Wie dinsdag de regen trotseerde aan het oefenveld van Club Brugge, zag hoe Thomas Meunier weer voluit meetrainde met de groep van Club Brugge. En ja, door het handvol supporters aan de zijlijn werd de terugkeer van de Ardennees met verrukking vastgesteld. Niet dat Davy De fauw zijn plan niet trok of Gato Silva als interimaris echt door de mand viel.

De vraag is alleen: hoe goed kan Meunier zondag zijn in de cruciale topper? De 23-jarige Luxemburger liep een scheur op in de buikspieren, daags voor de bekerfinale. Meunier plooide zich op de Heizel dubbel, veroverde de beker maar had nadien nog meer last. Een etmaal later haakte hij geblesseerd af bij de nationale ploeg met een scheur van twee centimeter, zo constateerde de bondsdokter.

Hoewel hij zijn contract dit seizoen verlengde tot 2019, worden het mogelijk de laatste wedstrijden van Meunier in het shirt van Club. Zo noemde algemeen manager Mannaert hem recent in de studio van RTBF als de grootste kanshebber voor een transfer. In het makelaarsmilieu valt bovendien te horen dat de positie van rechtsback een van de scoutingsprioriteiten van Club is naar volgend seizoen toe. Meunier, sinds 2011 bij Club en dus een oudgediende, is tuk op uitdagingen. Misschien kan deelname aan de Champions League hem in België houden, maar Club is liever voorbereid op een eventueel afscheid van Meunier. Zijn zaakwaarnemer Franco Iovino liet al verstaan dat zowel Wolfsburg als Dortmund de Rode Duivel volgt.

Corrigeer