De échte waarheid achter de veterstrikkende Vanden Borre

Vanmorgen dook er in verschillende nationale media een foto op die suggereerde dat Anthony Vanden Borre tijdens het eerbetoon aan Gregory Mertens afgelopen zondag aan zijn veters zat te klooien door een misplaatste grap van ploegmaat Chancel Mbemba. Uit onze beelden blijkt echter dat VDB ook voor de tussenkomst van Mbemba al gehurkt aan zijn veters zat te peuteren.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Anthony Vanden Borre kreeg heel twitterend Vlaanderen over zich heen toen hij zondag, voor aftrap van de match Charleroi-Anderlecht, zich liet opmerken tijdens het eerbetoon aan Gregory Mertens door zijn veters te zitten strikken. Volgens sommige media was het eigenlijk Mbemba die de clown uithing tijdens het eerbetoon aan de overleden Mertens door de veters van Vanden Borre plots snoeihard dicht te snoeren. Doordat Vanden Borre nog last heeft van een blessure aan die voet, zou hij inderhaast zijn veters opnieuw hebben moeten binden.

Dat is echter niet de volledige waarheid. Uit onze beelden blijkt duidelijk dat Vanden Borre al gehurkt aan zijn schoenen bezig is als de teams nog muisstil naast elkaar in de middencirkel staan. De foto, die het grapje van Mbemba moet 'bewijzen', werd echter daarna genomen, als het applaus al begonnen is. Op ons filmpje is ook heel even te zien hoe Mbemba na 34 seconden terug rechtkrabbelt. Zijn bedenkelijk getimede frats vond dus wel degelijk plaats nadat Vanden Borre eerder zelf al aan zijn veters had zitten frutselen.

De gehurkte figuur in de verte is wel degelijk Vanden Borre en niét Mbemba.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.