Waasland-Beveren heeft nieuwe middenvelder beet

Waasland-Beveren heeft nieuwe middenvelder beet

Foto: waasland-beveren

Waasland-Beveren heeft een nieuwe centrale middenvelder te pakken. Thibault Moulin komt transfervrij over van Franse tweedeklasser Clermont Foot. Moulin tekende een contract voor twee seizoenen, met optie op een derde.

De 25-jarige Moulin is een box-to-boxspeler met een grote longcapaciteit. ‘In eigen land wordt hij geprezen om zijn ‘wedstrijdvolume’. Hij combineert 'fysieke kracht en gezonde vechtlust met technisch vermogen en een uitmuntende traptechniek’, aldus Waasland-Beveren.

De club beschouwt Moulin als 'een kwaliteitsvolle versterking'. ‘Zijn transfer moet gezien worden als een eerste in een reeks van nieuwe spelers die een meerwaarde moeten betekenen voor onze club en die de ploeg naar een hoger niveau moet leiden’, meldt het Waaslands bestuur.

De 25-jarige Moulin komt transfervrij over van de Franse tweedeklasser Clermont Foot Auvergne 63, waar hij twee seizoenen actief was. Zijn profcarrière startte hij bij SM Caen. In het seizoen 2010-2011 mocht de centrale middenvelder 17 wedstrijden proeven van de Ligue 1.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.