Ahlstrand verrast Coquard in Duinkerke

Ahlstrand verrast Coquard in Duinkerke

Foto: Belga

Jonas Ahlstrand heeft de tweede etappe van de vierdaagse van Duinkerke gewonnen. In een spurt met een compact peloton was de renner van Cofidis de snelste. Bryan Coquard van Europcar blijft door zijn tweede plaats ook leider in het algemeen klassement. Benjamin Giraud van Marseille 13 KTM was derde.

De Giro op Sportwereld.be

De tweede etappe leidde het peloton van Fontaine au Pire naar Maubeuge over een vrij vlak parcours van 179 kilometer. Bij de vluchters van de dag zat een Belg. Boris Dron (Wanty-Groupe Gobert) kreeg het gezelschap van twee Fransmannen Julien Antomarchi (Roubaix Lille Métropole) en Maxime Renault (Auber 93) en de Uruguayaan Fabricio Ferrari (Caja Rural).

Op dertien kilometer van de streep werden de vier vluchters gegrepen. Onder leiding van Europcar, de ploeg van leider en winnaar van de rit van gisteren Bryan Coquard, werd het gat gedicht. In de slotfase kwamen er geen aanvallen meer. Onder andere door het stevige kopwerk van tempobeul Johan Vansummeren (AG2R) bleef het peloton tot de streep samen.

In de pelotonsprint bleek de Zweed Ahlstrand nipt de eerste. De fotofinish was nodig om het verschil met Coquard en Giraud vast te stellen.

Met nog negen kilometer voor de boeg bracht Topsport Vlaanderen-Baloise Edward Theuns, tweede in het algemeen klassement, naar voor. Theuns zette net onder de rode vod alles op alles. Hij trachtte tevergeefs de aangekondigde massasprint te ontlopen, maar hij werd in de slotmeters gecounterd. Hij eindigde als eerste Belg op de vijfde plaats.

Morgen staat de derde etappe op het programma. Die is 176 kilometer lang en loopt van Barlin naar Saint Omer. De vierdaagse van Duinkerke duurt – vreemd genoeg – vijf dagen en eindigt zondag.

Uitslag:

1. Jonas Ahlstrand (Zwe-Cofidis) de 178,7 km in 4u13:50 (gem. 42,240 km/u)
2. Bryan Coquard (Fra)
3. Benjamin Giraud (Fra)
4. Phil Bauhaus (Dui)
 5. Edward Theuns
 6. Yauheni Hutarovich (WRu)
 7. Baptiste Planckaert
 8. Raymond Kreder (Ned)
 9. Clément Venturini (Fra)
 10. Roy Jans

Stand:
1. Bryan Coquard (Fra-Europcar) 8u30:03
2. Edward Theuns op 0:12
3. Yauheni Hutarovich (WRu) 0:18
4. Ignatas Knonvalovas (Lit)
 5. Björn Thurau (Dui) 0:40
 

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.