AB Inbev verplicht zingende monnik om logo op cd-hoes te overplakken

AB Inbev verplicht zingende monnik om logo op cd-hoes te overplakken

Monnik Filip Steeno van de abdij Keizersberg in Leuven moet de hoes van de single van zijn supporterslied ’t Spel van OHL overplakken. AB Inbev vindt dat het logo te fel lijkt op dat van Stella Artois en dat wil de brouwer niet.

Filip Steeno drumt al sinds zijn jeugd en heeft in tal van muziekgroepen gespeeld. ‘Ik was zelfs te gast in Tien om te Zien’, zegt hij. Om zijn favoriete voetbalploeg OHL Leuven een extra steuntje te geven in de eindronde in tweede klasse heeft hij nu een supporterslied opgenomen: ’t Spel van OHL. Er zijn 2.000 singels gemaakt. Zondag, voor de aftrap van de eerste thuiswedstrijd in de eindronde tegen Eupen, mag hij zijn lied live zingen in het stadion van Leuven.

Maar nu heeft hij het plots aan de stok met AB InBev omdat het logo op de hoes van zijn eerste single sterk gelijkt op dat van Stella Artois. En dat wil de brouwer niet. ‘Ze hebben me gevraagd om de hoes in te houden. Ik heb nu stickers over het logo op de hoezen geplakt’, zegt Frère Sourire. ‘Dat is mijn artiestennaam’, zegt hij.

De monnik vindt het wel jammer dat hij het logo moet weghalen. ‘Want wat is er nu meer Leuvens dan een Stella. Helaas, Stella heeft zijn voeling met Leuven helemaal verloren’, zegt hij.

Bij AB Inbev was niemand bereikbaar voor een reactie.

yer', 'wid': '_1467261', 'uiconf_id': '21813201', 'flashvars': { 'vast': { 'plugin' : true, 'position': 'before', 'relativeTo': 'PlayerHolder', 'numPreroll':'1', 'prerollInterval':'1', 'prerollStartWith':'1', 'prerollUrl':prerollUrl, 'postrollUrl' : prerollUrl.replace('preroll', 'postroll'), 'numPostroll' : '1', 'preSequence':'1', 'postSequence':'1', 'timeout':'4', 'storeSession':true, 'prerollInterval':'1', 'skipOffset' : '15', 'loadAdsOnPlay' : true }, 'skipBtn': { 'label': 'Advertentie overslaan' }, 'adsOnReplay':true, 'noticeMessage': { 'plugin':'true', 'text': 'Advertentie overslaan binnen {sequenceProxy.skipOffsetRemaining|timeFormat}' } }, 'cache_st': '1406844802', 'entry_id' : '0_1he6m24o' });
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees