Geen Klaas Lodewyck in de Giro door hartproblemen

Geen Klaas Lodewyck in de Giro door hartproblemen

Foto: foto Marc Van Hecke

BMC-renner Klaas Lodewyck start niet in de Ronde van Italië omwille van ‘aanhoudende zorgen over zijn hart’. Dat meldt teamdokter Max Testa donderdag op de website van BMC.

De Giro op Sportwereld.be


De hartproblemen doken op in juli vorig jaar. Na een lange periode van inactiviteit en doktersbezoeken werd Lodewyck uiteindelijk geopereerd in het najaar van 2014 en kreeg hij groen licht om de competitie te hervatten.
Die comeback verliep niet van een leien dakje. Lodewyck kwam in februari ten val in de Ronde van Dubai en brak daarbij zijn sleutelbeen. Zijn voorjaar was meteen voorbij.

‘Dit is een grote teleurstelling’, aldus Lodewyck. ‘Net nu alles zo goed ging. Ik werd elke dag sterker. Ik hoopte een goede Giro te rijden.’ In september onderging de renner van BMC een operatie aan zijn hart om zijn hartproblemen op te lossen. Maar woensdag bleek tijdens een routinecontrole dat die problemen nog niet van de baan zijn.

‘Op basis van de resultaten werd aangeraden dat hij niet deelneemt aan een competitie die drie weken duurt’, aldus Testa. ‘Binnen drie weken doen we dan een evaluatie om te bekijken of hij opnieuw in de competitie kan deelnemen. Deze beslissing is genomen voor Klaas zijn eigen belang.’

Amaël Moinard zal Lodewyck vervangen in de selectie voor de Giro.

Corrigeer