Bruiloft organiseren? Zo schep je sfeer in de feestzaal

Nog iets minder dan vier maanden en ik geef mijn jawoord. De stress om de perfecte feestzaal te vinden is al even achter de rug, maar nu vraag ik me af wat ik kan toen om deze mooi in te richten zonder dat het te wordt. Interieurspecialist Christophe Verbeke van Piet Moodshop in Gent geeft tips voor een gezellige sfeer in de ruimte.

vwh

Wanneer je aan de inrichting van de feestzaal begint te denken, dan heb je volgens Christophe al een duidelijk beeld van de stijl waarin je wil trouwen. Feest je in een hoeve of kies je voor een strakke loft? Zit er een bepaald kleurschema in je uitnodigingen dat je kan doortrekken in de zaal? Op basis daarvan kan je het decoratieve aspect vormgeven.

Durf bombastisch te denkenDit seizoen kiezen veel trouwers voor accenten in muntgroen, maar ook het Great Gatsby-thema doet het nog steeds heel goed. Denk aan goud, zilver en vooral veel glitter. Als je de feel van je uitnodigingen wil weergeven in de zaal, mag je niet te klein denken. Het is beter om er volledig over te gaan dan dat je gasten de decoraties nauwelijks opmerken.

Geef voorrang aan bloemenJe mag nog zoveel decoratieve elementen hebben als je wil: echte bloemen maken het af. Ze fungeren als de finishing touch die de zaal echt omtoveren tot een feestruimte. Als je ergens niet op mag besparen, dan zijn het wel de bloemen. Begin geen planten te transporteren van de kerk naar de zaal, want dat is een heel gedoe. Ook trouwzalen die minimalistisch worden aangekleed kunnen een bloemetje gebruiken om het geheel niet te kil te laten over komen. Denk niet aan weelderige boeketten, één bloemetje in een hippe vaas op elke tafel volstaat.

Creëer intimiteitVeel gasten of niet: een trouwfeest is een intiem gebeuren en vraagt om een dito sfeer. Heeft de feestzaal een heel hoog plafond, dan wordt het knusser door dat te verlagen dankzij een paar slimme trucjes. Een paar meter boven de dansvloer witte kerstlichtjes hangen helpt om het plafond optisch te verlagen. Ook balken of touwen installeren waaraan je boeketten omgekeerd kunt bevestigen geeft dit effect.

Ga wild met kaarsenElke ruimte - minimalistisch of rustiek - wordt romantischer door het gebruik van kaarsen, maar geurkaarsen zijn een no go. Het aroma van de kaarsen interfereert met de geur van je bloemen en de catering en doet afbreuk aan je originele feestgeur.

Maak de ingang zichtbaarHet is belangrijk dat de aandacht van de genodigden meteen naar de ingang van de feestzaal wordt geleid. Deuren of poorten zet je op een creatieve manier in de kijker met windlichten op een sokkel. Of wat dacht je van een krijtbord met jullie namen waaraan ballonnen aan zijn bevestigd?

Knutsel met ballonnenWerk je met ballonnen, laat ze dan niet gewoon door de zaal zweven maar doe er iets extra mee. Maak bijvoorbeeld een tunnel aan de ingang of hang kaartjes aan de lintjes met liefdevolle boodschappen die jullie typeren.

Maak een moodboard op Pinterest Op pinterest staan heel veel DIY-spullen - lees: budgetvriendelijk! - waardoor je je droomfeest kan verwezenlijken. Er zit echter een addertje onder het gras en dat is tijd. Het vergt veel tijd en energie om alles op tijd af te krijgen. Als je dat niet hebt, zit je met een halve Pinteresttrouw en dat komt niet over. Zorg dat je kan terugvallen op je vrienden om je te helpen, ook bij de op- en afbouw.

Wees creatief met geldcadeausOp een trouwfeest geven genodigden graag een centje aan het kersverse echtpaar. Wil je de klassieke enveloppedoos vermijden, dan kan je een stuk van de decoratie gebruiken als opbergdoos voor het geld naar de kluis gaat. Trouw je landelijk, dan is een vogelkooi een goed idee. De enveloppen passen mooi tussen de tralies. Of zet een lege vaas tussen twee vazen vol bloemen waar mensen hun cadeau in kwijt kunnen.

Geef een persoonlijke toets met foto’sDe zaal krijg een extra persoonlijk tintje als je foto’s van jezelf in het interieur verwerkt. Hier is subtiliteit een must. Bijvoorbeeld: verzamel leuke foto’s van jullie relatie en laat deze via een site omvormen in een mozaïek waardoor jullie gezichten vanop een afstand zichtbaar zijn. Nog een belangrijke tip voor foto’s: plan het fotomoment zorgvuldig. Weet waar je gaat fotograferen en welke poses en attributen je zal gebruiken, zo krijg je geen cliché maar met een hoger kunstgehalte.

Be bitchyOp je trouwdag wil je niet horen wat er allemaal mis loopt, stel iemand aan om het feest vlot te laten verlopen. Hangt een foto schuin, is er ergens een kaarsje uitgebrand? Iemand kan het centrale aanspreekpunt zijn. Je wil geen geklaag op de trouwdag. Je mag heus bitchy zijn, want op jouw dag ligt iedereen toch aan je voeten. Geniet er met volle teugen van.

Meer informatie via www.pietmoodshop.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer