Maurice Newman, adviseur van Australische premier Tony Abbott

‘Klimaatverandering is een complot van de VN’

‘Klimaatverandering is een complot van de VN’

Foto: ss

De klimaatverandering is een ‘verzinsel’ dat door de Verenigde Naties gebruikt wordt om een nieuwe wereldorde te creëren. Het doel van dat grootse complot is om tot een ‘concentratie van de politieke macht’ te komen. Dat beweert althans een van de belangrijkste adviseurs van de rechtse Australische premier Tony Abbott.

‘De opwarming van de aarde is slechts een illusie’, zo staat in het vrijdag verschenen opiniestuk van Maurice Newman, de voorzitter van de economische adviesraad van de Australische eerste minister.

‘Het is een goed bewaard geheim, maar 95 procent van de klimaatmodellen die een verband tussen de CO2-uitstoot en de opwarming van de aarde moeten aantonen blijken na twee decennia van stabiele temperaturen verkeerd te zijn’, luidt het ook in het artikel dat door de krant The Australian gepubliceerd werd.

Nieuwe wereldorde

‘Het gaat niet om feiten of logica, maar om de creatie van een nieuwe wereldorde onder controle van de Verenigde Naties. Die verzet zich tegen het kapitalisme en tegen de vrijheid en heeft van ‘milieucatastrofisme’ een dagelijks onderwerp gemaakt om dat doel te bereiken’, fulmineert hij verder.

Hoewel hij er uitgebreid de gelegenheid toe krijgt, laat Newman in zijn opiniestuk evenwel na om zijn beweringen ook met feiten te onderbouwen.

De uitlatingen van Newman komen er niet toevallig op een moment dat Christiana Figueres, de hoogste VN-klimaatonderhandelaar, een bezoek brengt aan Australië.

Door zijn grote steenkoolindustrie is Australië het land met, in verhouding tot de bevolking, de grootste CO2-uitstoot ter wereld.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees