Historische Scheepsput weer open voor publiek

Historische Scheepsput weer open voor publiek

Op deze mooie vijver werden ooit matrozen opgeleid. Foto: slr

Wingene -

De Scheepsput is een vijver in het Sint-Pietersveld waar een eeuw geleden nog matrozen opgeleid werden. De site in het bosgebied Bulskampveld is nu weer open voor het publiek.

Het Sint-Pietersveld, populair recreatiegebied voor wandelaars, heeft er een mooi stukje natuur bij. De Scheepsput, een historisch waardevolle vijver die jaren niet toegankelijk was, is weer open voor het publiek. De vijver is eigendom van het Vlaams Gewest en begin dit jaar stelde de Vlaamse Landmaatschappij voor om het domein toegankelijk te maken. ‘Het is een opsteker voor de gemeente’, zegt milieuambtenaar Jan Albers.

De Scheepsput heeft een rijke geschiedenis in Wingene. De put werd halfweg de 19de eeuw gegraven voor de hervormingsschool in de buurt. Die school is nu de Gemeenschapsinstelling De Zande in Ruiselede. De school leidde matrozen op en in de Scheepsput lag een schip dat dienst deed als oefenplaats. Het schip werd in 1913 samen met de opleiding ontmanteld. De vijver deed jarenlang dienst als badplaats voor jongeren tot hij volledig afgesloten werd.

Klik hier en lees meer in Het Nieuwsblad van zaterdag 9 mei.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio