Vertrek veroorzaakt geen aardverschuiving

De spectaculaire opgang van Racing Genk viel niet toevallig samen met de komst van Jos Vaessen.

De Maaslandse topindustrieel deed met KRC Genk wat hij met zijn bedrijven deed: hij maakte niet alleen veel middelen vrij, hij stopte ook al zijn knowhow en energie in de groei van de club.

KRC Genk werd drie keer landskampioen, pakte vier bekers, speelde twee keer Champions League en overwinterde in de Europa League. Natuurlijk horen niet alle pluimen op de hoed van Jos Vaessen, hij sloeg in al zijn enthousiasme en koppigheid de bal zeker ook meer dan eens mis. Maar Genk heeft veel te danken aan Jos Vaessen, die meer dan alleen maar financiële middelen in de strijd gooide.

Toch zal zijn vertrek uit de raad van beheer niet voor een aardverschuiving zorgen in de Cristal Arena. Daarvoor was de feitelijke macht van Jos Vaessen de voorbije jaren te fel gekrompen.

Het vertrek van Jos Vaessen geeft aan dat ook de bestuurskamer niet ongeschonden uit de crisis is geraakt, die KRC Genk te lang in zijn greep hield en houdt. Nadat de twee belangrijkste directeurs - AD Degraen en TD Jacob - werden vervangen, rommelt het ook in de allerhoogste regionen. In januari verdween overigens Johan Van Lierde al uit de raad van beheer, hij heeft zich helemaal op de jeugdwerking gestort. Benieuwd of de algemene vergadering van 19 mei nog meer verschuivingen teweeg brengt.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio