Uitbaters, obers en familie voor rechter

Tot 4 jaar cel gevraagd voor foltering inbreker 5th Avenue

Hasselt -

De twee uitbaters van de Hasseltse brasserie 5th Avenue aan de Kinepolis zijn gisteren voor de correctionele rechtbank van Hasselt verschenen. Met twee obers, vier familieleden en nog een man staan ze terecht voor vrijheidsberoving en foltering van een 21-jarige inbreker. De jonge crimineel uit Hasselt brak in september 2012 in de horecazaak in en stal 60.000 euro. Een ober herkende de man op bewakingsbeelden waarna ze het recht in eigen handen namen. Ze zochten de dief op en overgoten hem met benzine en een bijtend zuur.

De inbraak speelde zich af in de nacht van 16 op 17 september 2012. Twee vermomde mannen drongen de zaak binnen en stalen de kluis met 60.000 euro in. De ober herkende de jonge verdachte uit Ter Hilst, maar het duurde tot eind november voordat de politie hem oppakte. De crimineel, die in de rechtbank bijna continu uitdagend naar de tegenpartij keek, ontkende de kluis gestolen te hebben. ‘Hoe komt het dan dat ze bij uw thuis gevonden is’, wou de rechter weten. Een antwoord bleef uit. Het parket vorderde 15 maanden cel voor hem en zijn kompaan, die beiden in de gevangenis zitten. Volgens zijn advocaat Hans Valkenborg was niet de 21-jarige, maar zijn broer de schuldige. ‘Hij en zijn drie broers kennen het politiebureau perfect vanbinnen en vanbuiten’, schetste het parket geen fraai beeld over de man zijn familie.

Hoe de uitbaters, obers en kompanen de jonge inbreker op hun eigen manier onder handen namen, leest u in Het Nieuwsblad editie Limburg van zaterdag 9 mei.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio