Swings en Michael spelen in puntenkoers met tegenstand

Swings en Michael spelen in puntenkoers met tegenstand

Foto: BELGA

Bart Swings heeft zaterdag op de tweede dag van de Europa Cup skeeleren in Mechelen de puntenkoers gewonnen. Met zijn Nieuw-Zeelandse ploeggenoot Peter Michael beheerste Swings de wedstrijd over 5.000 meter van start tot finish. De Deen Stefan Due Schmidt legde op de derde plaats beslag.

Swings en Michael waren veel te sterk voor de rest van het deelnemersveld. Hand in hand passeerde het tweetal van Powerslide de eindstreep. Michael vierde zaterdag zijn 26e verjaardag, maar zal tot de slotdag van de wedstrijden in Mechelen moeten wachten op een zege. Dan staat een puntenafvallingskoers over tien kilometer op het programma. De Deen Stefan Due Schmidt eindigde als derde. De driedaagse op de winderige piste aan de Leliestraat vormt de vijfde manche van de races om de Europa Cup.

In de loop van de week hadden Swings en Michael elkaar al getroffen in een zware Nederlandse marathon, die niet voor niets als de ‘De Klim van Steenwijk’ wordt betiteld. Michael won die confrontatie. Bij de vrouwen, waar de Belgische troef Sandrine Tas ontbrak, ging de puntenkoers in Mechelen naar de Chinese Guo Dan.

Eerder op de middag was Swings al derde geworden op de 500 meter. De overwinning was voor Camilo Acosta, één van de weinige Colombianen die nog over was van het peloton dat de afgelopen weken het Europese wedstrijdcircuit op de korte afstanden domineerde.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.