Club Brugge verliest topper voorin: armzalige cijfers De Sutter-Oulare

 Club Brugge verliest topper voorin: armzalige cijfers De Sutter-Oulare

Foto: rr

Bij Club Brugge vonden ze dat ze de topper op het veld van Anderlecht onterecht verloren hadden, en enkele cijfers lijken hen daarin gelijk te geven: zo had blauw-zwart meer balbezit en gaf het veel meer passes. Maar paars-wit domineerde dan weer in een nochtans traditionele Brugse waarde als duelkracht. Het verschil lijkt voorin te zijn gemaakt: de teleurstellende prestaties van Tom De Sutter en Obbi Oulare worden weerspiegeld in het aantal schoten dat de Brugse spitsen konden afvuren: elk welgeteld... één!

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

60%

Het percentage balbezit lijkt blauw-zwart gelijk te geven: maar liefst 60% op het veld van Anderlecht, dat zal hen niet elke keer gelukt zijn in het verleden. Idem voor Anderlecht, dat qua balbezit gedomineerd werd zoals het nog niet vaak gebeurd was.

477

Bovendien kwamen de blauw-zwarte spelers in 90 minuten maar liefst tot 477 passes, tegenover slechts 319 voor Anderlecht. Club verstuurde maar liefst 26 voorzetten, tegenover 19 voor paars-wit. De thuisploeg greep daarom ook in één op de 5 gevallen naar de lange bal, Club Brugge deed dat slechts in 14,7 procent van de gevallen.

16

Blauw-zwart domineerde dus het spelbeeld in grote periodes van de wedstrijd, maar toch ondernam Anderlecht het meeste doelpogingen, Club Brugge komt slechts aan 13 pogingen. Toch creëerde Club daarmee meer gevaar, het schoot 7 keer binnen het kader terwijl Anderlecht Ryan slechts 6 keer kon testen.

53,1%

Misschien ligt de verklaring verrassend genoeg in de vechtlust: paars-wit won 53,1% van zijn duels, Club Brugge won er slechts
46,9%. De Anderlecht-spelers wonnen bovendien maar liefst 88,9% van hun tackles, daarentegenover steekt de 69,9% van Club Brugge mager af.

6

6 reddingen, zoveel moest jonkie Davy Roef er doen om uit te blinken. Bekijk daar tegenover de 3 reddingen die Mathew Ryan moest doen, en je weet waar het meeste gevaar zich afspeelde.

1,69

Frank Acheampong was de andere grote uitblinker bij paars-wit: de linksachter-in-noodgevallen (1,69 meter groot!) ging 15 duels aan en won er maar liefst 10. Hij maakte bovendien geen enkele overtreding, en gaf 5 voorzetten, het meeste van alle spelers op het veld. Soortgelijke cijfers vinden we in de verdediging bij paars-wit: Deschacht won 8 van zijn 12 duels en won alle 4 z'n tackles, Mbemba won 11 van zijn 14 duels, Dendoncker 7 van 10 aangegane duels. Valse noot was Anthony Vanden Borre, die slechts 2 duels won van de 7 die hij aanging.

4

De cijfers in de Club-verdediging steken daar schril tegenover: De sterke Brandon Mechele won verrassend genoeg slechts 4 van z'n 8 duels, kapitein Timmy Simons bleef steken op 7 gewonnen duels (op 12), Laurens De Bock won slechts 8 van zijn 17 duels en 2 van zijn 5 tackles.

0

Efficiëntie was het sleutelwoord op het middenveld: Dennis Praet gaf maar liefst 25 succesvolle passes op 28, terwijl José Izquierdo dan wel 5 voorzetten gaf, maar met geen enkele een ploegmaat vond. Tegenvaller voor paars-wit was wel Youri Tielemans. Het jonge talent mocht twee dagen na de ondertekening van zijn nieuwe contract nog eens op zijn geliefkoosde nummer 10-positie spelen, maar opnieuw kwam het pijnpunt bovendrijven: 0 schoten op doel. Daartegenover staan wel 27 succesvolle passes op 33 pogingen.

1

Het verschil werd voorin gemaakt: Aleksandar Mitrovic won 13 van zijn 25 duels, toch knap gezien het numerieke overwicht in de zone waarin hij moest opereren. Tom De Sutter won slechts 4 op 11 duels, bovendien kwam hij maar tot één schot en kwamen slechts 5 van zijn 15 passes aan. Obbi Oulare doet niet veel beter: de 19-jarige spits won slechts 6 van z'n 18 duels en kwam ook maar tot één schot.

 

 

 

 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.