Dronken door relatieproblemen

Verschillende beklaagden die voor de politierechter moesten verschijnen, schreven hun verkeersovertredingen toe aan relatieproblemen.

mma

Daarbij ook Jean-Pierre R. Zijn vrouw zei na een felle discussie dat ze naar de politie zou rijden. Daarop sprong hij ook in zijn wagen om te controleren of dat wel waar was. De man had voordien een viertal zware Kasteelbieren gedronken. De agenten stelden dan ook meteen vast dat hij beschonken was. ‘Om met vier bieren op naar de politie te rijden moet je ofwel heel dom ofwel heel zat zijn. Kies maar’, zei de politierechter. Jean-Pierre R. koos voor het tweede. Hij werd veroordeeld tot 2.400 euro boete, waarvan 1.500 euro met uitstel, een rijverbod van 65 dagen, met 35 dagen uitstel en het ondergaan van een geneeskundig en psychologisch onderzoek.

Een andere beklaagde zocht zijn heil in Carlsberg, maar moest samen met de rechter vaststellen dat ook dat geen soelaas bracht voor zijn relatieproblemen. Integendeel: hij werd gesnapt door de politie en legde een positieve ademtest af, wat hem 600 euro boete en een effectief rijverbod van dertig dagen kostte.

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio