Wonen

Ikea gaat in zee met Walter Van Beirendonck

Ikea gaat in zee met Walter Van Beirendonck

Foto: Walter Saenen

De Zweedse meubelgigant Ikea gaat in zee met drie verrassende namen uit de modewereld. Eentje onder hen is onze Walter Van Beirendonck. Op de collectie is het wel nog even wachten geblazen, want die is pas vanaf juni 2016 wereldwijd in de woonwarenhuizen verkrijgbaar.

Modeontwerper Walter Van Beirendonck stopt zijn typerende speelsheid, nieuwsgierigheid en avant-gardistische flair in deze Ikea-collectie. 'We keken echt uit naar een samenwerking met Walter. Zijn manier van werken met materialen en grafische motieven is fascinerend, net als de verhalen die zijn modecollecties vertellen over het leven', zegt Marcus Engman, Head of Design bij Ikea Zweden, over de samenwerking. 

In dit filmpje wordt een eerste tipje van de sluier opgelicht en kun je zien waar Walter zijn inspiratie haalt voor de collectie.

Naast Walter Van Beirendonck gaat Ikea de samenwerking aan met de Britse modeontwerpster Katie Eary die zal werken rond het thema 'Organiseer een etentje'. Ook de Zweedse designer Martin Bergström mag zijn eigen collectie ontwerpen en brengt een moderne interpretatie op India in zwart, wit en grijstinten.

'We zijn benieuwd wat de samenwerking met ontwerpers uit andere sectoren kan betekenen voor interieurinrichting', klinkt het voorts nog bij Marcus Engman. Wij zijn vooral al nieuwsgierig hoe Walter zijn excentrieke ontwerpen naar interieurspullen zal vertalen. 

Corrigeer