Beauty

Zo waarschuwt jonge mama voor gevaren van zonnebank

De 27-jarige Tawny Willoughby uit het Amerikaanse Alabama ging als tiener vaak onder de zonnebank en vecht nu tegen huidkanker. Met een selfie probeert ze dames ervan te overtuigen dat ze twee keer moeten nadenken voordat ze onbeschermd onder de UV-straling gaan liggen.

Willoughby deelde op 26 april een foto van haar flink gewonde gezicht via Facebook. Het kiekje werd inmiddels al meer dan 55.000 keer gedeeld. ‘Ik ging in het middelbaar vier tot vijf keer per week naar de zonnestudio en op mijn 21e werd huidkanker bij me vastgesteld. Ik ga om de zes maanden à een jaar naar de dermatoloog voor een check-up. Gelukkig heb ik geen melanoom, want bij deze huidkanker ligt de kans om te sterven aanzienlijk hoger', schrijft ze erbij.

'Vandaag ben ik mama van een kindje van 2. Het is mijn grootste angst om hem niet op te zien groeien. Ik hoop dat andere mensen zonnen nooit verkiezen boven het zien opgroeien van hun kids. Smeer zonnecrème en mijd de zonnebank. Als je bruin wil zijn, ga dan voor een spray tan. Leer uit mijn fouten en zorg goed voor je huid, want je hebt er maar één’, schrijft ze nog.
 


Tawny Willoughby in betere tijden en net na de behandeling van haar huidkanker

 

If anyone needs a little motivation to not lay in the tanning bed and sun here ya go! This is what skin cancer treatment...

Posted by Tawny Willoughby on zaterdag 25 april 2015
Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees