Hoeveel kost een houten trap?

Hoeveel kost een houten trap?

Foto: Trappen Smet

Hoeveel betaal je voor een houten trap? Wat zijn de kostenbepalers? Wij rekenen het voor je uit samen met Trappen Smet.

De meest basic trap kost zo’n 1.850 euro. Inclusief plaatsing, exclusief btw. Maar wil je het beste van het beste? Met écht alles erop en eraan? Dan loopt het prijskaartje richting 30.000 euro. Een gigantisch verschil. Waar zit dat verschil tussen bodem- en plafondprijs?

In de vorm. Een rechte steektrap is het goedkoopst. Een kwartdraai of bordestrap doet de prijs oplopen. Een bordes is een tussenplatform dat de treden onderbreekt. Bepalen ook mee de prijs: geplooide en gebogen onderdelen. En sierelementen. Ook het type balustrade speelt mee. Kies je voor glas, inox of smeedwerk? Die materiaalkeuze beïnvloedt de eindprijs enorm.

De plaatsingskosten hangen af van het trapmodel en de aan- of afwezigheid van een balustrade. Komt de trap op een bovenverdieping? Dan moet je aannemer een meubellift inschakelen. Een kleine meerprijs. Ook het maken van een trapopening of het uitbreken van je oude trap zijn kosten om rekening mee te houden.

Deze richtprijzen zijn zuiver indicatief. Surf naar Livios.be voor meer info over trappen. Of stel je eigen vraag via livios.be .

Externe links
Corrigeer

MEER NIEUWS