Jonge Belg klopt Niki Terpstra in kermiskoers

Jonge Belg klopt Niki Terpstra in kermiskoers

Foto: Eric Noens

Joeri Stallaert (Cibel) heeft woensdag de kermiskoers in het Oost-Vlaamse Belsele gewonnen. De 24-jarige Stallaert was in een massasprint sneller dan de Nederlander Niki Terpstra en Timothy Stevens. Oliver Naesen eigende zich de vierde plaats toe, Jens Vandenbogaerde werd vijfde.

Net over halfkoers vormde zich een kopgroep met zestien renners. Zij kregen van het peloton evenwel geen vrijgeleide en op drie ronden van het einde zorgden de Cibelrenners ervoor dat de kloof gedicht werd. In volle finale probeerden nog zes renners, onder wie Sven Nys en Niki Terpstra, een aangekondigde massasprint te ontlopen, maar ook zij slaagden niet in hun opzet.

‘Ik moet voor mijn zege de hele ploeg bedanken’, reageerde Stallaert. ‘Zij zorgden ervoor dat de kloof met een omvangrijke leidersgroep tenietgedaan werd. Op het einde zat ik wel wat geïsoleerd, maar ik kon toch zelf mijn sprint bepalen en was sneller dan de rest.’

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.