Alberto Contador krijgt roze trui niet aan, maar rijdt morgen wel verder

De zesde rit in de Ronde van Italië werd ontsierd door een zware valpartij in de laatste rechte lijn. Daarbij ging ook roze trui Alberto Contador tegen de vlakte. Op het podium kreeg hij zijn nieuwe leiderstrui zelfs niet aangetrokken wegens pijn aan de arm. Zijn ploeg Tinkoff-Saxo liet weten dat de Spanjaard een ontwrichte schouder heeft, maar morgen wel gewoon aan de start komt van rit 7.

De Giro op Sportwereld.be

De 32-jarige Contador ging na zijn val onder de scanner. Aan zijn linkerschouder waren enkele kneuzingen zichtbaar, maar de scans wezen ook op een ontwrichting. Het gevolg is voor de renner een lichte schouderpijn. 'Hij zal toch proberen te starten op vrijdag, met een brace aan zijn arm', zei raadsman Jacinto Vidarte. 'Vannacht moet hij zijn arm stilhouden. Hij heeft gelukkig niets gebroken. Dat is het belangrijkste.'

Hieronder vind je de beelden van de valpartij van Daniele Colli (Nippo-Vini Fantini), die leek veroorzaakt te zijn door contact met een camera van een toeschouwer. Bij dat incident brak de onfortuinlijke renner zijn linkerarm.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.