Vermaelen levert Arsenal bijna 4 miljoen euro op als Barça Champions League wint

Vermaelen levert Arsenal bijna 4 miljoen euro op als Barça Champions League wint

Foto: Photo News

De Engelse eersteklasser Arsenal kan dankzij de transfer van Thomas Vermaelen naar Barcelona 2,8 miljoen pond (omgerekend 3,8 miljoen euro) aan bonussen opstrijken als FC Barcelona de Champions League wint. Dat schrijft het Catalaanse dagblad Sport donderdag.

Arsenal liet Rode Duivel Vermaelen vorig seizoen gaan voor het vaste bedrag van 7,2 miljoen pond (omgerekend 10 miljoen euro), maar liet in zijn verbintenis ook nog variabele financiële parameters opnemen. Uit die parameters kan Arsenal maximaal 8,5 miljoen euro halen.

Ongeveer de helft van deze bonussen zijn gelinkt aan een toernooizege van Barcelona in de Champions League. Door een hamstringblessure opgelopen op het WK voetbal speelde Vermaelen nog geen minuut voor de Spaanse competitieleider, maar dat is niet als voorwaarde opgenomen in het contract. Barcelona en Juventus Turijn werken op 6 juni de finale van de Champions League af in het Olympiastadion in Berlijn.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.