Preud’homme: ‘Geen stress bij mijn spelers’

Preud’homme: ‘Geen stress bij mijn spelers’

Preud’homme Foto: Photo News

Club Brugge staat zondag tegen AA Gent voor zijn zoveelste ‘match van de waarheid.’ Dat beseft ook coach Michel Preud’homme. ‘Verliezen zou uiteraard een ramp zijn. Met een gelijkspel zouden we misschien nog kunnen leven, afhankelijk van wat er in Standard-Anderlecht gebeurt. We maken na deze speeldag de balans wel op, zoals ik altijd gezegd heb’, begon Preud’homme vrijdagmiddag zijn persconferentie.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Club Brugge zal zondag echter niet speculeren op een punt. ‘We gaan vol voor de zege, dat staat vast. Zeker omdat we op verplaatsing al punten lieten, moeten we in eigen huis, waar we in de play-offs al alles wonnen, de punten pakken’, aldus Preud’homme.

‘Ik merk gelukkig nog geen stress op training. Omdat we intussen wel gewend zijn om met ontknopingen op te gaan. Dat is al het hele seizoen zo. Hoe ik Refaelov (geschorst) zal vervangen? Door een andere speler (lacht) Ik heb nog Dierckx, Coopman en Storm. We zien wel. AA Gent mist Depoitre, een belangrijke speler voor hen, maar zij kunnen dat ook door hun sterk collectief wel oplossen.’

‘Gesproken met Oulare’

‘Jullie focusten na de match tegen Anderlecht op de invalbeurt van Oulare, dat was misschien terecht. Of zeker terecht (grijnst). Ik heb met Oulare gesproken en hem de beelden laten zien van zijn invalbeurt. Want die liegen nooit. We hebben hem getoond hoe het in de toekomst beter zal moeten.’

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.