Daniele Colli dient klacht in tegen toeschouwer na val in Giro

Daniele Colli dient klacht in tegen toeschouwer na val in Giro

Foto: AFP

Daniele Colli (Nippo-Vini Fantini), die in de etappe van donderdag ten val kwam en zijn linkerbovenarm brak, dient klacht in bij de politie tegen de fan die hem ten val bracht in de laatste rechte lijn.

De 33-jarige Colli onderging vrijdag een succesvolle operatie in het ziekenhuis van Grosseto, laat zijn ploeg weten in een persbericht. ‘Daniele moet tot begin volgende week in in het ziekenhuis verblijven en keert daarna naar huis’, klinkt het. Op zijn Facebookpagina liet Colli weten dat het een lange en pijnlijke operatie was en dat er verschillende schroeven in zijn arm werden gebracht.

Hij moet nu enkele dagen rust nemen, maar zou in de loop van volgende week de training op de rollen kunnen hervatten. ‘Daniele zal ook een klacht indienen tegen de fotograaf (een fan met een groot fototoestel, red) die hem ten val bracht’, klinkt het nog in de persmededeling van de ploeg waarmee de renner duidelijk maakt dat hij het incident niet zomaar wil laten passeren.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.